SKŁADNIKI:
6 główek czosnku
250 g masła
2 łyżki stołowe oleju
WYKONANIE:
Czosnek obieramy, sparzamy wrzątkiem, obsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju. Następnie czosnek należy dokładnie utłuc...czytaj więcej
Aby podczas siekania cebuli nie łzawiły oczy, należy przed jej pokrojeniem zamoczyć nóż w zimnej wodzie.
Najlepiej kroić cebulę na szklanej desce, która nie będzie wchłaniać zapachów.
Jeśli chcemy...czytaj więcej
Opakowanie to bardzo ważny czynnik zapewniający świeżość i jakość kupowanych przez nas produktów. Ponadto opakowanie pełni funkcje informacyjne oraz jest nośnikiem reklamy. Ponad 50% konsumentów...czytaj więcej
Raz w tygodniu można zafundować sobie piwną płukankę do włosów. Nie tylko odżywi cebulki włosów, ale również nada im pięknego, naturalnego blasku. Do przygotowania płukanek poleca się głównie ciemne piwa,...czytaj więcej
Opakowanie to bardzo ważny czynnik zapewniający świeżość i jakość kupowanych przez nas produktów. Ponadto opakowanie pełni funkcje informacyjne oraz jest nośnikiem reklamy. Ponad 50% konsumentów...czytaj więcej
Ogórki przechowywane w lodówce bardzo szybko tracą jędrność. Aby temu zapobiec należy włożyć je do woreczka celofanowego, a następnie ustawić na najniższej półce w lodówce. Jeśli chcemy przechowywać...czytaj więcej
Te nazwy tradycyjne, występujące w zależności od regionu Polski, charakteryzują jedną roślinę: jeżynę. W Polsce znajdziemy jeżynę fałdowaną (Rubus plicatus), wzniesioną (Rubus suberectus) oraz na...czytaj więcej
Aby wybrać dojrzałego i wartościowego arbuza, należy zwyczajnie w niego "postukać". Jeśli uzyskany odgłos jest głuchy oznacza to, iż arbuz jest niedojrzały. Czysty dźwięk będzie informował o pełnej...czytaj więcej
Na naszej stronie używamy plików cookies, tzw. ciasteczek. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza, że będą one zapisywane na dysku Twojego komputera. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.